Nieuws


Begonnen met een nieuwe studie bij het AMC

De onderzoeksgroep is begonnen met het opzetten van een nieuw onderzoek over de veranderingen in de hersenen van de vrouw. We zijn dus opzoek naar deelneemsters! Zie Meedoen voor meer informatie. 


Het lab gaat verhuizen naar het AMC!

De onderzoeksgroep en onderzoeksprojecten gaan verhuizen naar het Amsterdam Academisch Medisch Centrum (locatie AMC) voor meer baanbrekend onderzoek over de veranderingen in de hersenen van de vrouw. Vacatures voor aio's en postdoctorale onderzoekers voor het AMC team zullen in April 2021 worden geopend. Kijk op Academic Transfer voor de vacatures.


European Research Council (ERC) grant toegekend voor een nieuw project

Een ERC Starting Grant van 1,5 miljoen euro is toegekend aan Elseline Hoekzema om een grootschalige studie op te zetten om de veranderingen in de hersenen van de vrouw tijdens de transitie naar het moederschap verder te onderzoeken. Lees meer..


Een leuke aflevering van de Kennis van Nu over het moederbrein

Onze resultaten worden besproken in deze leuke aflevering van De Kennis van Nu.


Onze resultaten worden besproken bij het Europese Parlement

We zijn uitgenodig om onze resultaten te presenteren en te bespreken aan het Europese Parlement in Brussel.


Onze resultaten gaan de hele wereld over!

Onze eerste resultaten zijn gepubliceerd en ze worden over de hele wereld in de media besproken. Lees meer en zie Media


Brain and Behavior Research Foundation grant toegekend aan onderzoek over de link tussen hersenveranderingen en postpartum depressie

De Brain en Behavior Research Foundation heeft een NARSAD Young Investigator Grant toegekend aan Elseline Hoekzema om haar studies uit te breiden en te kijken naar de relatie tussen de hersenveranderingen tijdens de zwangerschap en het ontstaan van postpartum depressie. Lees meer..


Subsidie van het Leids Universitair Fonds / Elise Mathilde Stichting voor onderzoek naar tweede zwangerschappen

Er is een onderzoeksbeurs toegekend aan Elseline Hoekzema door het Leids Universitair Fonds voor het onderzoeken van de effecten van een tweede zwangerschap op de hersenen van de mens


NWO beurs toegekend voor onderzoek over de effecten van zwangerschap op de hersenen

Er is een Veni beurs van NWO toegekend aan Elseline Hoekzema om een lange-termijn studie op te zetten naar de veranderingen in de hersenen van de vrouw als gevolg van een zwangerschap. Lees meer..